Souffle cheesecake – najmekši cheesecake na svijetu

Ovo je najmekši cheesecake na svijetu – barem tako kažu. Iz tog je razloga dobio naziv souffle cheesecake, a popularnost može zahvaliti brendu Uncle Tetsu koji ga je pogurao izvan Azije. Toliko je tražen da ljubitelji slatkog čekaju ispred slastičarnica satima kako bi ga se dočepali, a cijeli hype poduprli su recepti od samo tri sastojka koji su se proširli društvenim mrežama.

Oni su omogućili da i kod kuće možete kreirati paperjastu smjesu koja je kasnije dorađivana. Mi danas donosimo malo kompliciraniju varijantu, ali s istim rezultatima. Mekani japanski cheesecake najčešće se služi samo posipan šećerom u prahu, a možete mu dodati i neko voće ili fini džem.

Recept za najmekši cheesecake

Sastojci:

140 g šećera
6 bjelanjaka
6 žumanjaka
50 g maslaca
250 g krem sira
100 ml mlijeka
1 žlica soka od limuna
60 g brašna
20 g škrobnog brašna
1/4 žličice soli

Priprema:

Zagrijte krem sir, maslac i mlijeko dok se ne rastope i povežu u jednu smjesu. Zatim smjesu ohladite i u nju dodajte brašno, škrobno brašno, sol, žumanjke i sok od limuna te dobro promiješajte.

Tucite bjelanjke dok se ne zapjene, zatim im dodajte šećer i nastavite tući dok ne dobijete snijeg. Trećinu snijega lagano umiješajte u smjesu sa sirom, zatim dodajte drugu trećinu, a kad se sve povezalo kompletnu smjesu ulijte u zdjelu s ostatkom snijega i jako lagano promiješajte.

Upalite pećnicu na 160 stupnjeva i obložite kalup papirom za pečenje. Nježno prelijte smjesu u kalup i stavite ga peći u vodenoj kupki oko sat vremena. Kad kolač dobije zlatno-smeđu boju ugasite pećnicu i cheesecake ostavite još sat vremena u pećnici s otvorenim vratima da se hladi. Najbolje ga je dodatno ohladiti preko noći prije posluživanja.
Foto: Instagram @ironchefshellie
Štitnjača.hr

O životu sa štitnjačom. O životu bez štitnjače. O šarenim i sivim danima. I svemu između toga.

WordPress Ads